Značkové oblečenie, značkové botasky

Jednotlivé značky sú pomenované podľa ich zakladateľov.
Zakladateľmi značky Adidas bol nemec Adolf „Adi“ Dassler, ktorý spolu s bratom Rudolfom založili firmu na výrobu botasiek v roku v prvej polovici dvadsiateho storočia. Tak sa začala písať história Adidasu. Po druhej svetovej vojne sa Adolf a Rudolf rozdelili a Rudolf založil firmu „Puma“.
Firma Adidas zostala aj doposiaľ v rodine zakladateľa. Prešla dlhým vývojom. V súčasnosti firma okrem obuvi vyrába rôzne športové oblečenie. Bojuje s konkurenciou a spolu s firmami Nike a Puma patria k najväčším výrobcom športových potrieb.
Firma Puma sa píše od roku 1948. Rudolf vyrába prvé futbalové kopačky, neskôr s vymeniteľnými kolíkmi. Postupne obuv zdokonaľoval, čím sa radí medzi najlepších výrobcov športovej obuvi.V dnešnej dobe má firma Puma približne osem tisíc zamestnancov a podporuje vrcholových športovcov na celom svete.
Nike - firmu založili na začiatku sedemdesiatych rokov Bill Bowerman, Philip Knight, americkí podnikatelia. Originálne logo bolo založené študentkou univerzity. Nike predstavuje revolučnú technológiu pri výrobe . Vysoko pevné vlákna spevňuje chodidlo presne tam, kde treba. Vďaka tejto technológii sú ľahké a veľmi pevné. Botasky sú obľúbenou obuvou u vrcholových športovcov /Federer/ ako aj slávnych celebrit. V súčasnej dobe firma Nike zamestnáva približne 18000 zamestnancov. Sídlo je v štáte Oregon/USA/.
Ďalšie značky: Reebok, Mizuno, Hi tech Adio, Lacoste, Power, Loap, Converse, ...

Vyhľadávať v tomto blogu



TOPlist TOPlist